Przepis na pączki hiszpańskie jak z najlepszej cukierni

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
77
Udostępnij
Pączki hiszpańskie są idealnie mięciutkie i puszyste
Pączki hiszpańskie są idealnie mięciutkie i puszyste123RF/PICSEL

Domowe pączki hiszpańskie na tłusty czwartek

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Jabłkowe ciastka-różyczki
      Jabłkowe ciastka-różyczkiInteria KulinariaInteria Kulinaria

      Składniki na pączki hiszpańskie:

      • 200 g mąki pszennej
      • 250 g wody
      • 100 g masła
      • 4 jajka
      • Szczypta soli

      Składniki na lukier:

      • 150 g cukru pudru
      • 3 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny

      Pączki hiszpańskie: Przepis

      Przygotuj pączki z ciasta parzonego
      Przygotuj pączki z ciasta parzonego123RF/PICSEL
      1. Na początek należy przygotować ciasto parzone. Mąkę należy przesiać przez sito i odstawić. Do garnka wlej szklankę wody, dodaj szczyptę soli i 100 g masła. Podgrzej, aby masło się rozpuściło i zagotuj.
      2. Zdejmij garnek z palnika i wsyp przesianą mąkę, cały czas energicznie mieszając, aby masa była jednolita. Postaw naczynie z powrotem na palniku i gotuj na niskim ogniu około minutę, ucierając cały czas ciasto, aż będzie odchodzić od ścianek garnka. Masę należy ostudzić.
      Przejdź na