Przepis na pyszne tiramisu

Tiramisu
Tiramisu123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Zaparzyć bardzo mocną kawę i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzić a następnie wymieszać z likierem w proporcji 1:1.

Żółta dobrze utrzeć z cukrem. 

Do masy żółtkowej dodać ekstrakt waniliowy oraz porcjami dodawać serek mascarpone i dokładnie ucierać na jednolity krem.

Nieduże naczynie wyłożyć folią spożywczą. Biszkopty maczać z obu stron w kawie z likierem i układać warstwę w naczyniu.

Na biszkopty wykładać 1/3 część kremu, równo rozprowadzić, potem krem posypuać warstwą ciemnego kakao.

Następnie ponownie układać na kremie warstwę nasączonych biszkoptów, drugą część kremu i kakao  -  w sumie trzy warstwy. Po wierzchu posypać kakao. Ciasto schłodzić w lodówce i tam też je przechowywać.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas