Przepis na świąteczny biszkopt nasączany herbatą z serkiem mascarpone

Biszkopt
Biszkoptmateriały prasowe

Biszkopt nasączany herbatą z serkiem mascarpone

Składniki

  • 4 jajka
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • ¾ szklanki cukru
  • 10 łyżek zaparzonej czarnej herbaty np. Ceylon Tea Ahmad Tea London

Składniki

na krem

  • 750-1000 g serka mascarpone
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka soku z cytryny (bez pestek)

Składniki

- lukier i posypka

  • 2 białka
  • 400 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • świeżo starta skórka z pomarańczy

Sposób przygotowania (krem):

Sposób przygotowania (biszkopt):

Sposób przygotowania (lukier i posypka):

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?