Przepis na tradycyjny ramen

Jeśli jeszcze nie jadłeś, warto spróbować. Ten smak jest niepowtarzalny!

Ramen
Ramen123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Do garnka wlej wodę, umieść w nich umytą wołowinę. Marchewkę oraz pietruszkę obierz i dodaj do garnka z mięsem. Dodaj pieprz w ziarenkach oraz sól. Rosół gotuj pod przykryciem, na małej mocy palnika przez ok. 5-6 godzin. 

Zbierz na początku gotowania szumowiny.

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo.

Grzybki moon zalej wrzątkiem i zostaw pod przykryciem na 5 minut, aż napęcznieją. Potem drobno je pokrój.

Opakowanie makaronu ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Po kilku godzinach gotowania się wywaru, wyłóż mięso, zdejmij z kości. Do zupy włóż z powrotem tylko ładne kawałki (bez tłuszczu, kości i włókien). Wyłów też warzywa. Do rosołu z mięsem dodaj sos sojowy oraz pokrojone drobno grzybki moon i poszatkowaną dymkę ze szczypiorem.

Wyłóż zupę na talerze, dodaj gotowane jajko, makaron oraz chilli.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas