Reklama

Reklama

Przepisy na cały tydzień

Smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Sałatka ziemniaczana z klopsikami

Składniki

  • 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

Składniki - sałatka

  • 4 ziemniaki
  • szklanka ciecierzycy konserwowej
  • kilka łodyg selera naciowego
  • 3 łyżki zielonych oliwek
  • por
  • imbir
  • kilka rzodkiewek
  • kilka łyżek minikolb kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu
  • łyżka musztardy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Do mielonego mięsa dodaj jajko, bułkę tartą, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól i pieprz. Wyrób dłonią masę, formuj malutkie klopsiki, wrzuć na głęboki rozgrzany tłuszcz, smaż około 10 minut, przewracając je. Osącz na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. 

2. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój. Pozostałe warzywa i imbir pokrój, wrzuć do salaterki, wymieszaj, posól i posyp pieprzem. Wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, solą i cukrem. Polej sałatkę.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje