Przygotuj na Wielkanoc wyśmienite roladki z szynki. Goście będą zachwyceni

Roladki z szynki są wyborne w smaku i świetnie pasują na świąteczny stół
Roladki z szynki są wyborne w smaku i świetnie pasują na świąteczny stół123RF/PICSEL

Dlaczego warto przygotować roladki z szynki na Wielkanoc?

Przepis na roladki z szynki na Wielkanoc

  • dwie łyżki majonezu,
  • łyżeczka tartego chrzanu,
  • ¼ czerwonej papryki,
  • cztery rzodkiewki,
  • dwa jajka na twardo,
  • sześć plastrów szynki,
  • pół ogórka,
  • rzeżucha,
  • szczypiorek.
  1. Majonez połącz z tartym chrzanem, a paprykę pokrój w kostkę.
  2. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, to samo zrób z ogórkami.
  3. Plastry szynki posmaruj sosem chrzanowym, połóż dwa kawałki papryki, trzy ogórka, ćwiartkę jajka, kilka rzodkiewek i do tego rzeżuchę.
  4. Na koniec szynkę zwiń w plasterki i zwiąż dokładnie szczypiorkiem. Przekąski podawaj na dużym talerzu, smacznego!
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?