Przygotuj na Wielkanoc wyśmienite roladki z szynki. Goście będą zachwyceni

Przygotowanie roladek z szynki na Wielkanoc nie zajmie ci wiele czasu. To pyszne danie, które powinno pojawić się na świątecznym stole. Receptą na ich doskonały smak jest odpowiedni przepis. Pamiętaj również o odpowiednich dodatkach, które urozmaicą potrawę.

Roladki z szynki są wyborne w smaku i świetnie pasują na świąteczny stół
Roladki z szynki są wyborne w smaku i świetnie pasują na świąteczny stół123RF/PICSEL

Dlaczego warto przygotować roladki z szynki na Wielkanoc?

Roladki z szybki to dobry wybór na świąteczny stół, ponieważ są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Piękna zastawa stołowa przygotowana dla gości powinna przyciągać uwagę. Oprócz ciepłych dań warto też postarać się o potrawy na zimno. Dlatego roladki z szynki wydają się idealnym rozwiązaniem, także dla małych dzieci. Lepiej przygotować ich nieco więcej, by każdy z obecnych mógł się nimi najeść do woli.

Przepis na roladki z szynki na Wielkanoc

By przygotować roladki z szynki, potrzebujesz następujących składników:

  • dwie łyżki majonezu,
  • łyżeczka tartego chrzanu,
  • ¼ czerwonej papryki,
  • cztery rzodkiewki,
  • dwa jajka na twardo,
  • sześć plastrów szynki,
  • pół ogórka,
  • rzeżucha,
  • szczypiorek.

Sposób przygotowania:

  1. Majonez połącz z tartym chrzanem, a paprykę pokrój w kostkę.
  2. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, to samo zrób z ogórkami.
  3. Plastry szynki posmaruj sosem chrzanowym, połóż dwa kawałki papryki, trzy ogórka, ćwiartkę jajka, kilka rzodkiewek i do tego rzeżuchę.
  4. Na koniec szynkę zwiń w plasterki i zwiąż dokładnie szczypiorkiem. Przekąski podawaj na dużym talerzu, smacznego!

Zobacz też:

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas