Przygotuj na Wielkanoc wyśmienite roladki z szynki. Goście będą zachwyceni
Przygotowanie roladek z szynki na Wielkanoc nie zajmie ci wiele czasu. To pyszne danie, które powinno pojawić się na świątecznym stole. Receptą na ich doskonały smak jest odpowiedni przepis. Pamiętaj również o odpowiednich dodatkach, które urozmaicą potrawę.
Spis treści:
Dlaczego warto przygotować roladki z szynki na Wielkanoc?
Roladki z szybki to dobry wybór na świąteczny stół, ponieważ są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Piękna zastawa stołowa przygotowana dla gości powinna przyciągać uwagę. Oprócz ciepłych dań warto też postarać się o potrawy na zimno. Dlatego roladki z szynki wydają się idealnym rozwiązaniem, także dla małych dzieci. Lepiej przygotować ich nieco więcej, by każdy z obecnych mógł się nimi najeść do woli.
Przepis na roladki z szynki na Wielkanoc
By przygotować roladki z szynki, potrzebujesz następujących składników:
- dwie łyżki majonezu,
- łyżeczka tartego chrzanu,
- ¼ czerwonej papryki,
- cztery rzodkiewki,
- dwa jajka na twardo,
- sześć plastrów szynki,
- pół ogórka,
- rzeżucha,
- szczypiorek.
Sposób przygotowania:
- Majonez połącz z tartym chrzanem, a paprykę pokrój w kostkę.
- Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, to samo zrób z ogórkami.
- Plastry szynki posmaruj sosem chrzanowym, połóż dwa kawałki papryki, trzy ogórka, ćwiartkę jajka, kilka rzodkiewek i do tego rzeżuchę.
- Na koniec szynkę zwiń w plasterki i zwiąż dokładnie szczypiorkiem. Przekąski podawaj na dużym talerzu, smacznego!
Zobacz też: