Reklama

Reklama

Przysmak na maślance z jogurtem

Można zjeść go na śniadanie zamiast musli

Czas przyrządzenia: 15 min + chłodzenie
Składniki dla: 4-5 porcji

Składniki

  • litr maślanki naturalnej
  • małe opakowanie jogurtu greckiego
  • 200 g owoców sezonowych (np. malin, borówki amerykańskiej)
  • cukier trzcinowy lub ksylitol
  • sok z cytryny do smaku (ok. łyżki)
  • do przybrania np. rurki waflowe, płatki (migdałowe, zbożowe lub czekoladowe)

Sposób przygotowania

1. Owoce przebierz, opłucz.  Część odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj  w wysokim naczyniu (jeśli przeszkadzają  ci pestki, maliny przetrzyj przez sitko). 

Reklama

2. Dodaj maślankę i jogurt grecki, ponownie zmiksuj, dosładzając do smaku ksylitolem lub cukrem trzcinowym. 

3. Dodaj do smaku sok z cytryny (ok. łyżki). Wstaw do lodówki do schłodzenia. 

4. Chłodnik przed podaniem udekoruj płatkami, świeżymi owocami i rurkami (można również podać go w wersji do picia  bez żadnych dekoracji).

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje