Reklama

Reklama

Pstrąg na pomidorach

Pyszna ryba na uroczysty obiad

Czas przyrządzenia: ok. 1 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 3 pomidory czerwone
  • 2 pomidory zielone
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • czerwona cebula
  • 2 wypatroszone pstrągi
  • pęczek natki pietruszki
  • pół cytryny
  • pół szklanki mąki
  • olej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ryby umyj, natrzyj wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem. Włóż do środka plastry cytryny i gałązki natki pietruszki, obtocz w mące.

2. Pomidory umyj, pokrój w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę, listki natki pietruszki i pomidory polej oliwą z oliwek, wymieszaj.

3. Pstrąga usmaż na gorącym oleju z każdej strony. Ryby układaj na sałatce z pomidorów. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje