Pstrąg na pomidorach
Pyszna ryba na uroczysty obiad

Składniki
- 3 pomidory czerwone
- 2 pomidory zielone
- 4 pomidorki koktajlowe
- czerwona cebula
- 2 wypatroszone pstrągi
- pęczek natki pietruszki
- pół cytryny
- pół szklanki mąki
- olej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
4 osoby
Sposób przygotowania
1. Ryby umyj, natrzyj wewnątrz i z zewnątrz solą i pieprzem. Włóż do środka plastry cytryny i gałązki natki pietruszki, obtocz w mące.2. Pomidory umyj, pokrój w plastry, pomidorki koktajlowe na pół. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę, listki natki pietruszki i pomidory polej oliwą z oliwek, wymieszaj.3. Pstrąga usmaż na gorącym oleju z każdej strony. Ryby układaj na sałatce z pomidorów. Posyp posiekaną natką pietruszki.