Pstrąg – polecany na tysiąc sposobów!

Artykuł sponsorowany

"Dla mnie najlepsza jest świeża ryba z pieca, w ten sposób przyrządzona nie traci wartości odżywczych" - podkreśla Pascal Brodnicki
"Dla mnie najlepsza jest świeża ryba z pieca, w ten sposób przyrządzona nie traci wartości odżywczych" - podkreśla Pascal Brodnickimateriały promocyjne
materiały promocyjne
  1. Oko ryby powinno być wyłupiaste i błyszczące, nie powinno być spłaszczone;
  2. Ryba powinna mieć lśniące łuski;
  3. Od świeżej ryby czuć delikatny zapach jodu i to jest znak świeżości;
  4. Ryba musi być jędrna i sztywna, gdy trzymamy ją za ogon, nie może opadać;
  5. Kolor skrzeli musi być intensywnie czerwony lub jasnoczerwony, muszą być mokre i lśniące, absolutnie nie mogą być lepkie czy plamiste;
  6. Po naciśnięciu palcem ryby jej ciało powinno automatycznie odzyskać swój pierwotny kształt.
skarby_lokalych_wód_logotyp
skarby_lokalych_wód_logotypinternetmateriały promocyjne
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?