Ptysie z musem

Pyszny deser, nie tylko dla dzieci

Ptysie
Ptysie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zagotuj wodę, rozpuść masło. Mieszając, dodawaj mąkę, podgrzewaj około 3 minuty. Wystudź. Wbij po jajku i wymieszaj łyżką lub mikserem. Dodaj ser. Uformuj kulki łyżką i piecz 20 minut w temp. 200 st. C. 

2. Pokrój awokado, cebulę i czosnek, skrop sokiem z cytryny, dodaj ser, jogurt, sól i pieprz. Całość zmiksuj na gładki mus. Wymieszaj z obraną, drobno pokrojoną gruszką. Przekrojone na pół ptysie napełnij musem i zapiecz przez 3 minuty w gorącym piekarniku. Podawaj od razu.

Szarlotka w szklance - błyskawiczny przepis na deserInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas