Pudding z chia (i mlekiem migdałowym)

Przepis Sary La Fountain na zdrowe śniadanie. Składniki na 2-4 porcji.

Pudding z chia (i mlekiem migdałowym)
Pudding z chia (i mlekiem migdałowym)materiały prasowe

Przygotowanie:

Namocz migdały w wodzie przez noc. Odlej wodę i wypłucz migdały.

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.

Przecedź mleko migdałowe przez sito i zlej do butelki. Mleko możesz przechowywać w lodówce do 3-4 dni.

Blenderem zmiksuj mleko kokosowe, migdałowe, daktyle i syrop z agawy. Dodaj sproszkowane borówki i ekstrakt z wanilii. Wlej do miski i dodaj nasiona chia.

Przykryj folią i wstaw do lodówki na 40-60 minut, aby napęczniały.

Udekoruj owocami i podawaj.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Buraczki zasmażane - obiadowy smak dzieciństwaInteria Kulinaria
INTERIA/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas