Reklama

Reklama

Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

Jesteś wielbicielem ostrych dań? Te pulpety będą ci smakować.


Kotlety:

  • 40 dag mielonego mięsa
  •  2 ząbki czosnku
  •  jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • suszony czosnek niedźwiedzi
  • chilli

Reklama

Sos:

  • puszka krojonych pomidorów
  • czerwona papryka
  • garść kukurydzy
  • 2 cebule
  • świeża kolendra
  • szczypta papryczki chilli
  • łyżeczka słodkiej
  • papryki curry
  • sól
  • pieprz

1. Mięso połącz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim, bułką tartą, chilli. Wymieszaj. Uformuj kotleciki. Nabijaj na patyczki, smaż na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej z każdej strony po 10 minut.2. Paprykę upiecz, zdejmij skórkę, pokrój. Cebule pokrój, zeszklij, dodaj słodką i ostrą paprykę, curry, pomidory, podpieczoną paprykę, kukurydzę, kolendrę, sól i pieprz. Duś 30 minut. Podawaj z kotletami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje