Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

Jesteś wielbicielem ostrych dań? Te pulpety będą ci smakować.

Pulpety w ostrym sosie
Pulpety w ostrym sosiePicsel123RF/PICSEL

Kotlety:

  • 40 dag mielonego mięsa
  •  2 ząbki czosnku
  •  jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • suszony czosnek niedźwiedzi
  • chilli

Sos:

  • puszka krojonych pomidorów
  • czerwona papryka
  • garść kukurydzy
  • 2 cebule
  • świeża kolendra
  • szczypta papryczki chilli
  • łyżeczka słodkiej
  • papryki curry
  • sól
  • pieprz

1. Mięso połącz z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, jajkiem, czosnkiem niedźwiedzim, bułką tartą, chilli. Wymieszaj. Uformuj kotleciki. Nabijaj na patyczki, smaż na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej z każdej strony po 10 minut.2. Paprykę upiecz, zdejmij skórkę, pokrój. Cebule pokrój, zeszklij, dodaj słodką i ostrą paprykę, curry, pomidory, podpieczoną paprykę, kukurydzę, kolendrę, sól i pieprz. Duś 30 minut. Podawaj z kotletami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas