Pulpeciki ryżowe

Prezentujemy świetny przepis na szybkie danie bezmięsne.

Pulpety ryżowe
Pulpety ryżowe123RF/PICSEL


Składniki:


  • 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,
  • 1 /2 szklanki ugotowanej i utartej grubo marchewki,
  • 1 jajko ugotowane na twardo,
  • 1 jajko surowe,
  • 2 łyżki drobno startego ostrego żółtego sera,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • łyżeczka masła,
  • sól,
  • bulion warzywny,
  • bezglutenowa bułka tarta,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Do miski wsypać ryż, dodać marchewkę, posiekane jajko na twardo, jajko surowe, ser, koperek, stopione masło, odrobinę Vegety oraz sól do smaku. Wymieszać. Z masy formować pulpeciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać z surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas