Pulpeciki z kaszą kuskus

Delikatne, bezmięsne pulpeciki

Pulpety smażone
Pulpety smażone123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciecierzycę mocz w wodzie przez noc. Odcedź i wymieszaj z posiekaną cebulą oraz czosnkiem. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i poczekaj, aż napęcznieje. Dodaj do ciecierzycy i całość zmiksuj. 

2. Gdy masa zacznie się kleić, dodaj natkę pietruszki, pieprz, kumin, mieloną kolendrę, cynamon, imbir oraz gałkę. Uformuj kulki i smaż w głębokim tłuszczu. Podawaj w chlebku pita z jogurtem i sałatą.

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas