Reklama

Reklama

Pulpety drobiowe

Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Doskonale komponują się z sosem pomidorowym.

Czas przyrządzenia: 40 min.
Składniki dla: 2-3

Składniki

  • 1/2 kg mielonego mięsa z indyka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 cebulka
  • garść natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

1. Cebulę i czosnek rozdrabniamy, podsmażamy na maśle. 

2. Podsmażone warzywa łączymy w misce z mięsem mielonym, bułką tartą, jajkiem i natką pietruszki. Doprawiamy, mieszamy. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki. 

3. Pulpeciki podsmażamy na patelni do lekkiego zrumienienia. Gotujemy 5 min. w 1,5 l wrzątku (lub bulionu). Podajemy z sosem pomidorowym.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje