Pulpety drobiowe w pomidorach

Smaczne i sycące danie.

Składniki

  • 1/2 kg mielonego mięsa, olej
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 g żółtego sera
  • 1 puszka pomidorów
  • jajko
  • bułka tarta
  • bulion
  • sól, pieprz, zioła

Sposób przygotowania

Mięso wyrób z jajkiem, jedną posiekaną cebulą, 1-2 łyżkami bułki tartej oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj starty drobno żółty ser, uformuj pulpety. Obsmaż je na oleju. 

Poszatkuj i zrumień na oleju drugą cebulę. Pomidory rozmiksuj, połącz z cebulą i szklanką bulionu. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, wyłóż pulpety. Zalej je sosem. Dodaj czosnek i ewentualnie świeże pomidory. Piecz pod przykryciem 45 min w 180°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje