Pulpety drobiowe w pomidorach

Smaczne i sycące danie.

Pulpety drobiowe
Pulpety drobiowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso wyrób z jajkiem, jedną posiekaną cebulą, 1-2 łyżkami bułki tartej oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj starty drobno żółty ser, uformuj pulpety. Obsmaż je na oleju. 

Poszatkuj i zrumień na oleju drugą cebulę. Pomidory rozmiksuj, połącz z cebulą i szklanką bulionu. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, wyłóż pulpety. Zalej je sosem. Dodaj czosnek i ewentualnie świeże pomidory. Piecz pod przykryciem 45 min w 180°C.

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV Interia
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas