Pulpety drobiowe w pomidorach
Smaczne i sycące danie.

Składniki
- 1/2 kg mielonego mięsa, olej
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 50 g żółtego sera
- 1 puszka pomidorów
- jajko
- bułka tarta
- bulion
- sól, pieprz, zioła
Sposób przygotowania
Mięso wyrób z jajkiem, jedną posiekaną cebulą, 1-2 łyżkami bułki tartej oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj starty drobno żółty ser, uformuj pulpety. Obsmaż je na oleju. Poszatkuj i zrumień na oleju drugą cebulę. Pomidory rozmiksuj, połącz z cebulą i szklanką bulionu. Dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, wyłóż pulpety. Zalej je sosem. Dodaj czosnek i ewentualnie świeże pomidory. Piecz pod przykryciem 45 min w 180°C.