Pulpety rybne z batatami
Świetna propozycja dla osób preferujących dania rybne

Składniki
- Kotlety:
- 50 dag filetów z dorsza
- czerstwa bułka
- pół szklanki mleka
- koperek
- 2 jajka
- cebula
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- Sos:
- 30 dag pieczarek
- cebula
- olej
- 2 łyżki śmietany 18 proc.
- łyżka jogurtu
- sól
- pieprz
- Dodatkowo:
- 2 bataty
- jogurt
- masło
- sól
Sposób przygotowania
1. Rybę rozdrobnij, koper posiekaj, bułkę namocz w mleku, cebulę pokrój w kostkę,podsmaż. Rybę, koperek, odciśniętą bułkę,jajka, cebulę, sól i pieprz wymieszaj. Formuj kulki, obtocz w bułce, smaż.2. Bataty ugotuj na parze. Zmiksuj ze śmietaną.Pieczarki usmaż z cebulą, dodaj śmietanę. Na sosie ułóż kotlety. Udekoruj purèe z batatów.