Pulpety rybne z batatami

Świetna propozycja dla osób preferujących dania rybne

Składniki

  • Kotlety:
  • 50 dag filetów z dorsza
  • czerstwa bułka
  • pół szklanki mleka
  • koperek
  • 2 jajka
  • cebula
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • Sos:
  • 30 dag pieczarek
  • cebula
  • olej
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżka jogurtu
  • sól
  • pieprz
  • Dodatkowo:
  • 2 bataty
  • jogurt
  • masło
  • sól

Sposób przygotowania

1. Rybę rozdrobnij, koper posiekaj, bułkę namocz w mleku, cebulę pokrój w kostkę,podsmaż. Rybę, koperek, odciśniętą bułkę,jajka, cebulę, sól i pieprz wymieszaj. Formuj kulki, obtocz w bułce, smaż.

2. Bataty ugotuj na parze. Zmiksuj ze śmietaną.Pieczarki usmaż z cebulą, dodaj śmietanę. Na sosie ułóż kotlety. Udekoruj purèe z batatów.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje