Pulpety w sosie pomidorowym

Doskonałe na obiad!

Pulpety w sosie
Pulpety w sosie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać pod koniec czosnek przeciśnięty przez praskę.

Do miski przełożyć mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, słodką czerwoną paprykę, wbić 1 jajko i dodać bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiać ręką. Uformować pulpety.

Podsmażyć pulpeciki na niewielkiej ilości oleju, dodać rozgnieciony ząbek czosnku.

Dolać bulion, przykryć pokrywką i gotować całość kilka minut.

Potem dodać passatę, doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze chwilę.

Najlepiej podawać w towarzystwie ziemniaków, kaszy bądź ryżu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas