Reklama

Reklama

Pulpety wołowe w pikantnym sosie

Zasmakują każdemu!

Składniki:

  • 500g mielonego mięsa wieprzowego
  • 200ml  bulionu wołowego
  • 100g pokrojonej w kostkę cebuli
  • 10ml oliwy z oliwek Gallo Classico
  • 20g przypraw (cynamon w laskach, anyż, mielony pieprz, nasiona musztardy i papryczki chili)
  • 50g mąki, sól do smaku
  • 100g (gotowego) purée ziemniaczanego

Przygotowanie:

Reklama

Przypraw mięso solą i pieprzem, uformuj kulki.

Obtocz je w mące i podsmaż lekko na oliwie z oliwek Gallo Classico.

Dodaj pokrojoną cebulę bulion wołowy.

Dodaj przyprawy i duś na wolnym ogniu.

Podawaj z purée ziemniaczanym.

Porada szefa kuchni:

Sos do pulpetów będzie łagodniejszy w smaku, jeśli usuniesz nasiona z papryczek chili.

Oliwa z oliwek Gallo Classico: Zrównoważona mieszanka smaków i zapachów. Jej zrównoważony charakter czyni oliwę kluczowym składnikiem codziennie przyrządzanych dań. Wypróbuj ją i nadaj wyjątkowy smak zupom i duszonym mięsem.

Marka Gallo stworzona została w Portugalii w 1919 roku i obecna jest już w ponad 40 krajach. W 2015 roku, po raz drugi w ciągu ostatnich 5 lat, Gallo zdobyło Złoty Medal w prestiżowym konkursie Mario Solinas.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje