Pulpety z kaparami
Obiad w 30 minut.

Składniki na 4 porcje:
- 50 dag mielonego mięsa z drobiu, - 3 ząbki czosnku, - 1 jajo, 1 bułka, - 1 czerwona papryka,- 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kaparów, - sól, pieprz, - natka pietruszki
Przygotowanie:
Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować z niej okrągłe pulpety, które następnie ugotować na parze. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić paprykę i udusić ją na małym ogniu. Włożyć do rondla ugotowane pulpety, podgrzać, dodać kapary. Chwilę dusić wszystko razem. Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Czas przygotowania: 30 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!