Pulpety z makaronem
Wyjątkowo sycące danie!
Składniki:
- makaron spaghetti
- 25 dag pomidorków koktajlowych
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki oleju czosnkowego
- 5 dag orzeszków piniowych
Pulpety:
- 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 1 jajko
- 2 łyżki startego parmezanu
- 3 łyżki bułki tartej
- cebula
- olej do smażenia
- sól pieprz
Przygotowanie:1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj z jajkiem, parmezanem, bułką tartą, podsmażoną cebulą, solą i pieprzem. Formuj niewielkie kulki, a następnie smaż je na rozgrzanym oleju.2 Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Natkę pietruszki, orzeszki, olej czosnkowy sól i pieprz włóż do miski i zmiksuj blenderem.3 Na oleju podsmaż pomidorki, dodaj do nich pulpeciki i pesto z pietruszki, przypraw do smaku, a potem całość duś 5 minut. Sos podawaj z ugotowanym makaronem udekorowany natką pietruszki