Pulpety zapiekane z warzywami i w sosie

Pulpety z dodatkiem warzyw jest pełnowartościowym posiłkiem i nasyci każdego!

Pulpety zapiekane pod serem
Pulpety zapiekane pod serem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso wyłóż do miski, dodaj startą na tarce cebulę, sezam, przyprawy. Bułkę namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij widelcem, dodaj do mięsa. Masę wyrób ręką, utwórz kulki, usmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju.

2. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój. Paprykę pokrój. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Warzywa włóż do naczynia żaroodpornego,przypraw solą i pieprzem, zapiekaj przez 40 minut. Dodaj kotlety i piecz jeszcze 20 minut.Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, dodaj mleko,ser i przyprawy, gotuj minutę. Sosem zalej zapiekankę,piecz kilka minut.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas