Puszysty sernik

Sernik to jedno z ulubionych ciast Polaków. Jeśli też należysz do jego miłośników, koniecznie wypróbuj nasz przepis. Otrzymasz pyszne i wyjątkowo puszyste ciasto, które na dodatek zawsze się udaje.

Puszysty sernik
Puszysty sernik123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Ciastka rozkrusz, zagnieć z masłem. Wylep spód formy. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem i zmielonym twarogiem. Wsyp obie mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia i proszek budyniowy, zmiksuj. Wmieszaj pianę z białek oraz ubitą kremówkę. 

2. Masę przełóż do formy. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C. Pozostaw ciasto na 15 minut w wyłączonym piekarniku. Polej polewą i dowolnie ozdób.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas