Reklama

Reklama

Pyszna zapiekanka chlebowa ze szparagami

Sezon na szparagi tak naprawdę trwa zaledwie kilka tygodni, dlatego każdy ich wielbiciel szparagów musi spieszyć się z kuchennymi eksperymentami. Warzywo to świetnie sprawdza się jako dodatek do zapiekanek. Wypróbuj nasz przepis, a rodzina będzie zachwycona.

Składniki

  • pęczek szparagów
  • 80 g miękkiego masła
  • ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • 300 g czerstwego chleba
  • 2 jajka
  • 150 ml śmietany 18 proc.
  • 100 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 100 g fety

Zobacz, jak krok po kroku przygotować pyszną zapiekankę ze szparagami:

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

WESPRZYJ ZBIÓRKĘ >>>

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje