Reklama

Reklama

Pyszne babeczki

Delikatne i słodkie. Idealne do porannej kawy!

Muffinki z nadzieniem twarogowym

Składniki dla: 24 sztuk

Składniki

  • 30 dag mielonego twarogu (na sernik)
  • 2 żółtka
  • 4 jajka
  • 2/3 szkl. oleju
  • po 2 łyżeczki proszku do pieczenia i jasnego octu winnego
  • w 3 szkl. mąki
  • 2/3 szkl. drobnego cukru
  • rdzeń zeskrobany
  • 1 laski wanilii
  • 3 płaskie łyżki ciemnego kakao

Sposób przygotowania

1. Twaróg połącz z 1/3 szkl. cukru, żółtkami oraz 1 łyżką kakao. Dwie formy z 12 wgłębieniami wyłóż kwadratami z pergaminu. 

2. W miseczce połącz mąkę z proszkiem, resztą cukru i wanilią. W osobnej miseczce wymieszaj olej z jajkami oraz octem. 

3. Płynne składniki wlej do sypkich. Ciasto wymieszaj mikserem i rozdziel. Do jednej porcji dodaj resztę kakao. Wymieszaj. 

4. Do jednej formy nałóż jasne ciasto, do drugiej ciemne. Na każdej babeczce połóż 1 łyżeczkę nadzienia. Piecz 25 minut w 180 st.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje