Reklama

Reklama

Pyszne dania obiadowe

Zadowolą nawet największych głodomorów. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne!

Pieczeń rzymska w cieście francuskim

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 kg mięsa wołowo-wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • 2 cebule
  • olej
  • kajzerka
  • opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania

1. 3 jajka ugotuj na twardo. Mięso zmiel, przypraw solą, pieprzem, majerankiem oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Posiekane cebule zrumień, dodaj do mięsa. Bułkę namocz, dobrze odciśnij. Przełóż do mięsa. Wbij pozostałe jajka. Wymieszaj. 

2. Okrągłą formę z dziurką posmaruj tłuszczem, wyłóż pasma francuskiego ciasta tak, by połowa wystawała poza blachę. Do połowy wypełnij mięsem. Ułóż ugotowane jajka i przykryj resztą mięsa i ciastem. Piecz 1 godzinę 30 minut w temp. 180°C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje