Podpowiadamy, jak przyrządzić te wspaniałe grzyby.
Składniki na 4 porcje:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 4 jajka
- sól
- 500 g kurek
- 2 zielone cebulki
- 2 małe pomidory
- 70 g bekonu
- 20 g masła
- pieprz
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć ziemniaki przez ok. 8 minut. Dodać cebulę. Jajka roztrzepać, doprawić ¼ łyżeczki sol i wlać do ziemniaków. Trzymać na małym ogniu, aż jajka się zetną. Cebulkę drobno pokroić. Z pomidorów usunąć pestki, miąższ pokroić na cząstki, bekon pokroić w kostkę. Kurki smażyć na maśle, dodać pomidory, cebulę i bekon. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na tortillę.