Reklama

Reklama

Pyszne pasty do chleba

Jeśli znudziły ci się już tradycyjne kanapki z wędliną czy serem, przygotuj proste i smaczne pasty do pieczywa.

Lekka kalafiorowa

Kalafiora obgotuj przez 3 min. we wrzątku z 1 łyżeczką kurkumy. Upiecz go natartego oliwą z solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki kuminu, 1/4 łyżeczki mielonych ziaren kolendry, 1/4 łyżeczki chili, 1/4 łyżeczki czarnej gorczycy. Zmiksuj, dodając oliwę.

Z zielonego groszku

Ugotuj ok. 1,5 szklanki zielonego groszku. Zmiksuj ze skórką i sokiem z 1 cytryny, 2 ząbkami czosnku, 1/4 szklanki posiekanego koperku, 1/4 szklanki oliwy. Posól i popieprz do smaku.

Z warzyw z rosołu

2 cebule obierz, pokrój i usmaż. Zmiksuj je z 2 szklankami ugotowanych ziemniaków, 4 marchewkami i 2 pietruszkami z rosołu, 4 łyżkami koncentratu pomidorowego oraz 1 łyżeczką cynamonu, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, solą i pieprzem.

Reklama


Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje