Pyszne smarowidło na Wielkanoc. Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

InteriaKobieta Redakcja

Pasta z jajek i tuńczyka (zdj. ilustracyjne)
Pasta z jajek i tuńczyka (zdj. ilustracyjne)123RF/PICSEL

Wielkanocne przepisy. Smarowidło na świąteczne śniadanie

Zobacz również:

    Pasta z tuńczyka
    Pasta z tuńczyka123RF/PICSEL

    Przepis na smarowidło z jajek i tuńczyka

    • 2 puszki tuńczyka 
    • 5 jajek ugotowanych na twardo 
    • 2 łyżki majonezu 
    • 2 łyżeczki musztardy 
    • sól 
    • pieprz
    1. Tuńczyka trzeba odsączyć, przełożyć do miski i lekko rozdrobnić widelcem.
    2. Jajka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby.
    3. Całość należy wymieszać z majonezem oraz musztardą, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?