Pyszne smarowidło na Wielkanoc. Pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka

Pasta z jajek i tuńczyka (zdj. ilustracyjne)
Pasta z jajek i tuńczyka (zdj. ilustracyjne)123RF/PICSEL

Wielkanocne przepisy. Smarowidło na świąteczne śniadanie

Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka123RF/PICSEL

Przepis na smarowidło z jajek i tuńczyka

  • 2 puszki tuńczyka 
  • 5 jajek ugotowanych na twardo 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 2 łyżeczki musztardy 
  • sól 
  • pieprz
  1. Tuńczyka trzeba odsączyć, przełożyć do miski i lekko rozdrobnić widelcem.
  2. Jajka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby.
  3. Całość należy wymieszać z majonezem oraz musztardą, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?