Reklama

Reklama

Pyszne ziemniaczki

To danie jest naprawdę proste, ale smakuje wyjątkowo.

Składniki

  • 0,5 kg pieczarek,
  • 4 duże ziemniaki,
  • cebula, ząbek czosnku,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • łyżka majeranku,
  • 200 ml śmietany 18 proc.,
  • sól, pieprz,
  • 3 łyżki masła.

Przygotowanie:

Ziemniaki umyj, ponakłuwaj, posól, obłóż plasterkami czosnku i owiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200º C około 50 min. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj grzyby obsypane majerankiem. Całość smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec dopraw solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni przesmaż boczek. Upieczone ziemniaki przekrój na pół, wydrąż środki i napełnij je farszem. Podawaj z gałązkami świeżego majeranku, wędzonym boczkiem i śmietaną.

Reklama

Na Żywo

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje