Pyszności z piekarnika
Gorąca, aromatyczna i pożywna

Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 czerwone papryki
- 2 marchewki
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szkl. oliwy
- sól
Przygotowanie:
1. Ziemniaki oraz marchewki obierz, włóż do lekko posolonej wody. Ugotuj na półtwardo. Potem warzywa odcedź, pokrój w grubsze plasterki. Papryki oczyść z pestek, strąki pokrój w paski. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
2. Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem oraz ziołami. Polej oliwą, przełóż do formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C. Piecz 35-40 minut. Jeśli chcesz, 15 minut przed końcem posyp warzywa startym żółtym serem.
Jeśli nie lubisz któregoś ze składników możesz go oczywiście zastąpić innym warzywem np. pomidorami.