Pyszny farsz grzybowy do uszek

Idealnie doprawiony i wyrazisty w smaku.

Barszcz z uszkami grzybowymi w Wigilię smakuje wyjątkowo!
Barszcz z uszkami grzybowymi w Wigilię smakuje wyjątkowo!123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać. Przełożyć do naczynia i zalać zimną wodą. Pozostawić na kilka godzin lub całą noc.

Potem grzyby ugotować w tej samej wodzie (ok. 30 min), odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa na sicie o średnich oczkach lub zmiksować w malakserze.

Cebulę obrać i posiekać drobno. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulkę aż się delikatnie zeszkli. Dodać zmielone grzyby i podsmażyć ok. 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagęścić bułką tartą. Pozostawić do ostygnięcia.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas