Reklama

Reklama

Pyszny farsz grzybowy do uszek

Idealnie doprawiony i wyrazisty w smaku.

Składniki dla: ok. 45 sztuk

Składniki

  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • sól, pieprz świeżo zmielony

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać. Przełożyć do naczynia i zalać zimną wodą. Pozostawić na kilka godzin lub całą noc.

Reklama

Potem grzyby ugotować w tej samej wodzie (ok. 30 min), odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa na sicie o średnich oczkach lub zmiksować w malakserze.

Cebulę obrać i posiekać drobno. Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulkę aż się delikatnie zeszkli. Dodać zmielone grzyby i podsmażyć ok. 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagęścić bułką tartą. Pozostawić do ostygnięcia. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje