Quiche z warzywnym nadzieniem

Quiche z buraczkami
Quiche z buraczkami123RF/PICSEL

Quiche buraczkowe z kapustą

Składniki

  • 1/2 szkl. mąki gryczanej
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • po 7 łyżek wody i masła
  • 4 buraczki
  • 1 cebula
  • po 30 dag kapusty czerwonej i owczego sera
  • 2 jajka
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do formy
  • oscypek do posypania
8 porcji

Sposób przygotowania

Placek szparagowy
Placek szparagowy123RF/PICSEL

Szparagowy z dodatkiem szpinaku

Składniki

  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 5 dag twardego żółtego sera 10 dag + 1 łyżeczka masła
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szparagów
  • 30 dag szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka oregano
6 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto z brokułami
Ciasto z brokułami123RF/PICSEL

Brokułowy placek na francuskim spodzie

Składniki

  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 brokuł
  • 3 łyżki otrąb pszennych
  • 8 pomidorków
  • 3 jajka
  • 2/3 szkl. śmietany 30-proc.
  • 15 dag kremowego serka kanapkowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania

Quiche z koperkiem
Quiche z koperkiem123RF/PICSEL

Orkiszowy z masą jogurtową

Składniki

  • po 20 dag masła i fety
  • 1/2 szkl. migdałów sól
  • 1 brokuł 2 i 1/2 szkl. mąki jaglanej
  • 1 jajko
  • 1 szkl. jogurtu
  • 1 papryka
  • 4 pomidorki
  • 2 łyżki oliwek
  • po 4 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
  • po 1/2 pęczka koperku i szczypiorku
  • 6 pieczarek
  • oregano
  • pieprz
  • olej
8 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?