Rabarbar z posypką

Ty też zjadasz tylko posypkę i rabarbar? Wypróbuj ten przepis. Bez ciasta!


Składniki:

  • 600 g rabarbaru
  • 175 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 200 g mąki
  • 100 g zimnego masła
  • Szczypta soli
  • 50 g płatków owsianych
  • 2 łyżeczki zmielonego cynamonu

Reklama

Przygotowanie:

Rabarbar pokroić na kawałki (2 cm). Rabarbar, 75 g cukru i sok z cytryny zmieszać w foremce, wstawić do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) i piec 15-20 minut, aż rabarbar będzie miękki.

Mąkę, 100 g cukru, masło w płatkach i płatki owsiane wyrobić na posypkę. Rabarbar lekko ubić, rozdzielić do 4 foremek aluminiowych, posypać cynamonem i posypką. Piec w 200 st. C przez 35-45 minut (dolna grzałka). Doskonale smakuje z lodami waniliowymi.

Dowiedz się więcej na temat: Rabarbar z posypką

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje