Racuchy cynamonowe z twarożkiem pomarańczowym

Racuchy cynamonowe są wyjątkowo smaczne.
Racuchy cynamonowe są wyjątkowo smaczne. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki stopionego masła klarowanego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 1/3 opakowania drożdży
  • 2 szklanki mieszanej mąki bezglutenowej (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana)
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • olej
  • opakowanie twarogu śmietankowego
  • 1 duża słodka pomarańcza
  • posiekana smażona skórka pomarańczowa
  • cukier waniliowy
  • cukier puder
  • śmietana kremówka

Sposób przygotowania:

zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?