Racuchy warzywne

Przygotujesz je w 20 minut!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ziemniaki oraz marchewkę obierz, gotuj osobno w posolonej wodzie ok. 20 minut. Marchewkę przestudź, a ziemniaki odcedź i od razu przeciśnij przez praskę. Natkę oraz bazylię opłucz, osusz, posiekaj. Marchewkę grubo zetrzyj. Paprykę pokrój w kosteczkę. Masę ziemniaczaną wymieszaj z jajkiem, obiema mąkami, papryką i marchewką. Dodaj pokruszoną fetę. Przypraw solą i pieprzem. Wsyp zioła, wymieszaj. Z przygotowanego ciasta uformuj grubsze owalne racuchy. Kładź je na mocno rozgrzany olej. Smaż na rumiano z obu stron (w sumie zajmie to ok. 15 minut). Gotowe racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj je np. z sosem jogurtowo-ziołowym.

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas