Racuchy z jabłkami

Prosty przepis na przysmak, któremu nikt się nie oprze!

Racuchy
Racuchy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Do miski wbij jajka, wlej następnie ciepłe mleko. Wszystko rozbełtaj widelcem lub mikserem na małych obrotach. Dodaj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość ponownie wymieszaj. 

Pozostaw ciasto na chwilę, aby "odpoczęło". 

W między czasie obierz jabłka i zetrzyj na grubych oczkach lub pokrój w drobną kostkę. Jabłka wrzuć do miski i wymieszaj z ciastem.

Nagrzej dobrze patelnię. Dodaj dużą łyżkę oleju i nakładaj porcje ciasta. Racuchy smaż na średnim ogniu około 2 minuty, z obu stron do zarumienienia. 

Przed smażeniem kolejnej partii dodawaj po łyżce oleju. Podawaj z cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas