Racuchy z owocami

Racuchy twarogowe
Racuchy twarogowe123RF/PICSEL

Twarogowe z morelami

Składniki

  • 25 dag chudego twarogu
  • 2 jajka l 2 łyżki cukru
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju
  • 1/3 szkl. mleka
  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 średnich moreli
  • 6-7 łyżek miodu

Sposób przygotowania

Racuchy z dżemem
Racuchy z dżemem123RF/PICSEL

Jabłkowe z dżemem leśnym

Składniki

  • 2 jabłka
  • 3 szkl. + 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 dag drożdży
  • 1 i 1/2 szkl. ciepłego mleka
  • 2 jajka
  • po 3 łyżki cukru i masła
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 80 dag owoców leśnych
  • 50 dag cukru żelującego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Racuszki z makiem
Racuszki z makiem123RF/PICSEL

Pieguski z wiśniami

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 szkl. zsiadłego mleka
  • 3 cukry waniliowe
  • 2 gruszki
  • 3 łyżki suchego mielonego maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju
  • 60 dag wiśni (bez pestek)
  • 1 szkl. soku wiśniowego
  • 4 łyżki rumu
  • 2 szkl. jogurtu
6 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?