Racuszki kukurydziane

Prezentujemy pomysł na proste danie dla dzieci alergicznych. Wypróbuj koniecznie!

Racuszki kukurydziane
Racuszki kukurydziane123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej,
  • 3 szklanki mleka,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki masła ,
  • 3 jajka,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania: 

Mleko połączyć z mąką, solą i masłem. Ostrożnie, mieszając zagotować, gdy zgęstnieje  odstawić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wylać masę. Obsmażyć z dwóch stron, nakryć pokrywką i piec przez ok. 10-15 minut. Podawać na gorąco z syropem owocowym lub sosem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas