Proteinowe jagodzianki w odchudzonej wersji. Sycą i smakują wspaniale

Jagodzianki wcale nie muszą być wysokokaloryczne - wystarczy nieco zmodyfikować przepis
Jagodzianki wcale nie muszą być wysokokaloryczne - wystarczy nieco zmodyfikować przepisOleg Bannikov123RF/PICSEL

Jagodzianki w wersji "fit"

Zobacz również:

Zamiast tradycyjnych jagodzianek przygotuj te mniej kaloryczne, Są tak samo smaczne123RF/PICSEL

Te jagodzianki możesz jeść na diecie. Przepis krok po kroku

Składniki

  • Twaróg chudy – 250 g
  • 2 jajka
  • 150 g mąki orkiszowej (lub owsianej)
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego
  • 2 łyżki erytrytolu (może być też ksylitol)
  • 150 g jagód
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo do jagód: 1 łyżeczka ksylitolu, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
3-4
  1. Wszystkie składniki oprócz jagód należy ze sobą połączyć, z ciasta uformować 5 kulek i lekko je spłaszczyć.
  2. Następnie umieścić na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Spodem szklanki zrobić wgłębienia.
  3. Jagody umyć, osuszyć i wymieszać z ksylitolem oraz skrobią.
  4. Do wgłębień w bułeczkach nałożyć jagody.
  5. Jagodzianki piec przez około 25-30 min w temperaturze 180 st. C.
"Polacy za granicą": Ma pod sobą ponad 500 pracowników. „Nietutejsza twarz pomaga”Polsat Play
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?