Reklama

Racuszki na maślance z bekonem

Palce lizać!

Składniki na:

  • 3 łyżki masła
  • 140 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • Szczypta soli
  • 1 jajko
  • 125 ml maślanki
  • 100 g bekonu

 Przygotowanie:

Roztopić 2 łyżki masła. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Jajko roztrzepać za pomocą robota kuchennego  Dodać maślankę i stopione masło. Po łyżce dodawać mąkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, nałożyć 1/6 ciasta obsmażać po 3 minuty z obu stron. Podobnie postąpić z resztą ciasta. Bekon uprażyć na patelni bez tłuszczu i podawać z racuchami.  

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy