Reklama

Reklama

Racuszki serowo - borówkowe

Deser z dzieciństwa.

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 15 dag serka waniliowego
  • 1/3 szkl. mleka
  • 15 dag borówek lub jagód
  • łyżka oliwy
  • łyżka cukru brązowego lub białego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo jogurt naturalny, cukier puder

Przygotowanie:

1. Jajka zmiksuj z serkiem, oliwą, mlekiem i cukrem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksuj, aż uzyskasz masę o konsystencji gęstej śmietany. Wsyp umyte i osuszone borówki, całość mieszaj delikatnie łyżką.

2. Na oliwie smaż racuszki. Polej je jogurtem i posyp cukrem pudrem.

Kobieta i życie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje