Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż

Świetna propozycja na szybki obiad

Placki wegetariańskie
Placki wegetariańskie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i odciśnij. Ziemniaki zetrzyj tak samo. Połącz z cukinią, cebulą, jajkiem, pestkami słonecznika i dyni, otrębami i siemieniem lnianym. Dopraw do smaku solą, majerankiem i pieprzem. 

2. Rozgrzej na patelni oliwę i smaż racuszki na złoty kolor. Odsącz z tłuszczu papierowym ręcznikiem. 

3. Racuszki przełóż na półmisek. Podawaj z wędzonym łososiem, rukolą i cytryną. Można też dodać po kleksie śmietany i kawioru.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas