Racuszki ziemniaczane
Danie z gotowanych ziemniaków.

Składniki: - 0,5 kg. ugotowanych ziemniaków, - 2 jajka, - 2 łyżki siekanych ziół, - 3 łyżki mąki, - 2 łyżki śmietany 18 proc., - sól, pieprz, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Dobrze schłodzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki połączyć z żółtkami jajka, śmietaną, mąka i ziołami wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i połączyć z masą ziemniaczaną delikatnie mieszając. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 6 osób
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".
Wypróbuj też: