Rafaello - przysłał Robo

2 duże paczki krakersów, 1 kostka margaryny KASIA; 3 żółtka; 1 litr mleka; 1 olejek waniliowy; 1 paczka cukru waniliowego; 1 szklanka cukru; 3 łyżki mąki ziemniaczanej; 6 łyżek mąki pszennej; 2 paczki wiórków kokosowych

article cover
INTERIA.PL

2 szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy wymieszać i zagotować. W międzyczasie przygotować

2 szklanki mleka, żółtka i olejek waniliowy. Obydwie masy oraz 1,5 paczki wiórków wymieszać i wlać do gotującej się partii mleka (tak jakby się robiło budyń). Następnie masę odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodać kostke Kasi i zmiksować (5 minut). Na blachę wyłożyć krakersy i rozłożyć masę, wyłożyć znów krakersy i rozłożyć drugą część masy, posypać pozostałymi wiórkami. Włożyć na jeden dzień do lodówki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas