Ratatouille

Jarskie danie z Prowansji

Ratatouille
Ratatouille123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 papryki czerwone
  • bakłażan
  • cukinia
  • 4 pomidory (lub pomidory w puszce)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

1. Bakłażana pokrój i posól, by oddał goryczkę. Osusz papierowym ręcznikiem. Obie cebule obierz, pokrój w talarki lub w kostkę i podsmaż na oleju w rondlu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dołóż do cebuli. Krótko podsmaż. Dodaj bakłażana i duś 3-4 min.

2. Następnie dodaj pokrojoną cukinię i duś kolejne 3 min. Dodaj pokrojone w małą kostkę papryki i obrane ze skóry, pokrojone pomidory. Ratatouille posól, dopraw pieprzem i ziołami, duś przykryte ok. 15 min.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas