Ravioli z serowym farszem

Łatwe w przygotowaniu

Ravioli
Ravioli123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, wymieszaj z solą i wysyp na blat. Dolewając stopniowo wodę, zagnieć ciasto (10 minut). Owiń folią i odłóż na godzinę. 

2. Wymieszaj składniki farszu i przypraw do smaku. 

3. Ciasto podziel na 5 części. Rozwałkuj je kolejno, podsypując mąką. Wytnij z placków kółka: 30 po 6 cm i 30 po 8 cm. 

4. Pośrodku mniejszych kółek umieść farsz. Posmaruj ich brzegi jajkiem. Przykryj je większymi i dociśnij brzegi. 

5. Wrzucaj ravioli partiami do osolonego wrzątku. Gotuj 1-2 minuty, po czym odcedź i skrop oliwą. 

6. Podawaj polane gorącym masłem, z dodatkiem czosnku, natki i (opcjonalnie) świeżego oregano, posypane serem.

Makaron zapiekany z seremInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas