Ravioli z serowym farszem
Łatwe w przygotowaniu
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej, wymieszaj z solą i wysyp na blat. Dolewając stopniowo wodę, zagnieć ciasto (10 minut). Owiń folią i odłóż na godzinę.
2. Wymieszaj składniki farszu i przypraw do smaku.
3. Ciasto podziel na 5 części. Rozwałkuj je kolejno, podsypując mąką. Wytnij z placków kółka: 30 po 6 cm i 30 po 8 cm.
4. Pośrodku mniejszych kółek umieść farsz. Posmaruj ich brzegi jajkiem. Przykryj je większymi i dociśnij brzegi.
5. Wrzucaj ravioli partiami do osolonego wrzątku. Gotuj 1-2 minuty, po czym odcedź i skrop oliwą.
6. Podawaj polane gorącym masłem, z dodatkiem czosnku, natki i (opcjonalnie) świeżego oregano, posypane serem.