Receptura na przepyszny dżem z cukinii. "Jest bardzo prosta" - zapewnia Ewa Wachowicz

Przepis na dżem z cukinii od Ewy Wachowicz
Przepis na dżem z cukinii od Ewy WachowiczEwa Wachowiczarchiwum prywatne

Cukinia w kuchni 

Zobacz również:

    Dżem z cukinii. Przepis Ewy Wachowicz

    Dżem z cukinii
    Dżem z cukinii Ewa Wachowiczarchiwum prywatne

    Składniki na dżem z cukinii 

    • 5 kg cukinii obranej i wydrążonej
    • 1 kg cukru
    • 4 galaretki cytrynowe
    • sok i skórka z 2 cytryn

    Dżem z cukinii - wykonanie 

    1. Startą cukinię gotujemy na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości
    2. Pod koniec gotowania dodajemy cukier, galaretki, sok i skórkę z cytryny
    3. Gotujemy jeszcze pół godziny
    4. Gorącą masę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy i odwracamy
    "Na zdrowie": Cukinia ma mało kalorii i jest bogata w składniki odżywczePOLSAT GOInteria.tv
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?