Risotto drobiowe

Gdy maluch skończy roczek możesz podać mu delikatne risotto. Z pewnością mu posmakuje.

Takie risotto mogą zjeść także dorośli - wystarczy, że bardziej je doprawią.
Takie risotto mogą zjeść także dorośli - wystarczy, że bardziej je doprawią. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 łyżki ryżu
  • 100 g upieczonej piersi z kurczaka
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 małej cebuli
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka masła
  • koperek

Przygotowanie:

1. Ugotuj ryż. Pod koniec gotowania dodaj pół łyżeczki masła.

2. Wszystkie warzywa umyj i obierz. Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce. Paprykę i cebulę pokrój w kosteczkę, a potem podsmaż na oliwie.

3. Warzywa włóż do garnka z odrobiną wrzątku, dodaj mięso oraz resztę masła i gotuj do miękkości.

4. Ugotowaną pierś kurczaka pokrój w kostkę, wymieszaj z ryżem i ugotowanymi jarzynami. Na koniec możesz posypać risotto drobno posiekanym koperkiem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas