Risotto z pieczarek

Koniecznie wypróbuj nasz przepis na szybkie i smaczne risotto. Przepis, mimo że jest przeznaczony dla alergików, można wykorzystać do wersji tradycyjnej!

Risotto z pieczarkami
Risotto z pieczarkami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dkg podsmażonych pieczarek
  • 1 średnia cebula,
  • 1 gotowana marchewka,
  • 3 gotowane brukselki,
  • 2 szklanki gotowanego na sypko ryżu,
  • Sól,
  • bulion warzywny
  • pieprz,
  • bulion z kurczaka lub indyka lub kostka rosołowa,
  • natka zielonej pietruszki
  • oliwa z oliwek,

Sposób przygotowania:

Posiekać i podsmażyć cebulę, dodać drobno pokrojone; marchew, brukselkę, posiekaną pietruszkę i pieczarki. Można dodać trochę wody, aby się nie przypaliły, dusić kilka minut, dodać bulion i ryż, podgrzewać mieszając, doprawić solą, Vegetą i pieprzem. Podawać na gorąco z surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas