Risotto z pieczarek
Koniecznie wypróbuj nasz przepis na szybkie i smaczne risotto. Przepis, mimo że jest przeznaczony dla alergików, można wykorzystać do wersji tradycyjnej!
Składniki:
- 30 dkg podsmażonych pieczarek
- 1 średnia cebula,
- 1 gotowana marchewka,
- 3 gotowane brukselki,
- 2 szklanki gotowanego na sypko ryżu,
- Sól,
- bulion warzywny
- pieprz,
- bulion z kurczaka lub indyka lub kostka rosołowa,
- natka zielonej pietruszki
- oliwa z oliwek,
Sposób przygotowania:
Posiekać i podsmażyć cebulę, dodać drobno pokrojone; marchew, brukselkę, posiekaną pietruszkę i pieczarki. Można dodać trochę wody, aby się nie przypaliły, dusić kilka minut, dodać bulion i ryż, podgrzewać mieszając, doprawić solą, Vegetą i pieprzem. Podawać na gorąco z surówką.